logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

donderdag 19 sep 2019

Wijzigingen zorgverzekering 2020

Eigen risico

Net als in voorgaande jaren blijft in 2020 het verplicht eigen risico ongewijzigd € 385 voor zorgkosten die worden gebruikt uit de basisverzekering.

Zorgtoeslag

Voor verzekerden met een laag inkomen zal de zorgtoeslag iets stijgen. De compensatie voor een alleenstaande stijgt met € 67 per jaar, een gezin ontvangt € 95 meer.

Collectiviteitskorting

De overheid heeft bepaald dat zorgverzekeraars vanaf 2020 maximaal 5% korting mogen geven op de premie van de basisverzekering. De maximale korting was 10%. Twee op de drie Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via de werkgever of een sportvereniging. Omdat de korting gehalveerd wordt, kan het zeer de moeite waard zijn om komend jaar premies te gaan vergelijken.

Wijzigingen in de basisverzekering

Per 1 januari 2020 zijn er ook een aantal belangrijke wettelijke veranderingen in de basisverzekering. Er geldt dan bijvoorbeeld geen eigen risico meer voor ‘stoppen met roken medicatie’ wanneer een gecontracteerd programma wordt gevolgd. Om de druk op de huisartsen te verlagen, wordt de zorg door een specialist ouderenzorg vanuit de basisverzekering vergoed. Datzelfde geldt ook voor een arts verstandelijk gehandicapten.
Medio november 2019 maken de zorgverzekeraars de premies en alle vergoedingen bekend. De verwachting vanuit de miljoenennota is, dat de basispremie met zo’n € 3 per maand zal stijgen.

 

 


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.