logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 5 jul 2016

Uitbreidingen basispakket zorgverzekering 2017

Tijdens Prinsjesdag van dit jaar worden de wijzigingen van het basispakket voor de zorgverzekering in 2017 bekend gemaakt. Ieder jaar bepaalt de overheid welke dekkingen uit het basispakket worden geschrapt en welke er bij komen. De standaard dekking vanuit de zorgverzekering in 2017 wordt uitgebreid, zo blijkt uit stukken van de Rijksoverheid. De volgende dekkingen komen in 2017 in het basispakket.
 
Fysiotherapie bij etalagebenen (tweede fase)
 
Voor mensen die pijn hebben door vernauwde bloedvaten in de benen, de zogenoemde etalagebenen in de tweede fase, komen er vergoedingsmogelijkheden in het basispakket. Het Zorginstituut Nederland (ZiN) deed onderzoek naar het effectief behandelen van etalagebenen en concludeerde dat oefentherapie in de meeste gevallen de voorkeur heeft boven vaatchirurgie.
 
Deze patiënten hebben vanaf 2017 de mogelijkheid om 37 fysiotherapiebehandelingen per jaar vergoed te krijgen, waarbij de eerste 20 behandelingen ook niet betaald hoeven te worden. Hiermee verschuift de zorg van het ziekenhuis naar de fysiotherapeut.
 
Kortdurend verblijf na ontslag ziekenhuis
 
Na ontslag uit het ziekenhuis kan het nog te vroeg zijn om huiswaarts te keren. Dan is een kortdurend verblijf in een zorginstelling een optie. De kosten die hierbij komen kijken worden per 2017 net als ziekenhuiskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Het voordeel is dat eventuele kosten voor spoedeisende hulp voorkomen kunnen worden, wanneer men toch te vroeg naar huis is gestuurd.
 
Kunsttanden vergoed tot en met 23 jaar
 
Tot op heden worden kunsttanden in geval van geen blijvende tanden of bij sprake van een ongeluk vergoed vanuit de zorgverzekering tot en met 18 jaar. Aangezien de kaken op die leeftijd nog niet zijn volgroeid, werd er maar weinig gebruik gemaakt van deze vergoeding volgens het ministerie van Volksgezondheid. Vandaar dat in 2017 de vergoeding voor kunsttanden verhoogd is naar 23 jaar.
 
Vergoedingen zonder eigen risico uitgebreid
 
Sommige zorg is vrij van het verplichte eigen risico, zoals een huisartsenbezoek. Dit lijstje krijgt hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer een tweetal toevoegingen. Lees ook: Welke zorg valt niet onder het eigen risico?
 
Enkele innoverende zorgprogramma’s die bijdragen aan een gezondere levensstijl en waarmee gezondheidsklachten mee voorkomen kunnen worden vallen per 2017 buiten het eigen risico. Enkele voorbeelden zijn programma’s voor overgewicht, diabetes en rookproblemen. Hetzelfde geldt voor dieetvoeding die is voorgeschreven door een diëtist of arts.
 

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.