logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

vrijdag 22 dec 2017

Sneller geld na omvallen bank

Met de invoering van de herziene richtlijn depositogarantiestelsel in de Nederlandse wetgeving wordt de uitkeringstermijn bij een bankfaillissement in de toekomst teruggebracht van twintig naar zeven werkdagen.
DNB heeft de nieuwe DGS-regelgeving gepubliceerd in de Staatscourant. 
Om de uitkering binnen zeven werkdagen mogelijk te maken, werkt DNB met de banken aan een nieuwe uitkeringssystematiek. De Beleidsregel Individueel Klantbeeld (IKB) legt vast dat banken zelf het overzicht van alle deposito’s van een depositohouder samenstellen en aanleveren bij DNB. Daarmee wordt het mogelijk om binnen zeven werkdagen deposito’s uit te keren bij een faillissement van een bank.
DNB: "In de DGS-richtlijn wordt de uitkeringstermijn stapsgewijs teruggebracht van de huidige twintig naar zeven werkdagen in 2024. Maar de banken en DNB hebben de ambitie om hier in 2019 klaar voor te zijn. De Beleidsregel Individueel Klantbeeld legt de vereisten aan het IKB en de systemen vast, aangevuld met informatie die nodig is voor de afwikkeling van een bank. Daarnaast biedt de beleidsregel een beschrijving van het DNB-toezicht op de betrouwbaarheid van de gegevens, de procedures en maatregelen van een bank."

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.