logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

woensdag 29 nov 2017

Inbraak zonder (?) braakschade: cybercriminaliteit

Natuurlijk is uw kantoorpand, winkel of ander MKB-bedrijf verzekerd tegen risico’s als inbraak en diefstal. Voor schade door diefstal, nadat de deur geforceerd is, heeft u een verzekering. Bent u ook verzekerd tegen cybercriminaliteit?

Wat niet iedereen beseft, is dat steeds meer criminelen geen breekijzer nodig hebben om diefstal te plegen. Cybercriminaliteit richt zich steeds vaker op MKB-bedrijven. Dat zijn aantrekkelijke doelwitten, omdat de beveiliging niet altijd goed op orde is. Klantgegevens, door virussen of inbraken bemachtigd, kunnen voor grof geld verhandeld worden op het deepweb. Zo kan de moderne inbreker een slaatje slaan zonder ooit uit zijn stoel te komen.

Risico’s

Beschikt u over persoons- of betaalkaartgegevens van uw relaties of verwerkt u grote hoeveelheden gegevens van derden? Beheert u medische gegevens? Of zijn uw systemen gekoppeld met die van andere organisaties? Dan loopt u waarschijnlijk aansprakelijkheidsrisico’s die met de traditionele aansprakelijkheidsverzekeringen niet of nauwelijks zijn gedekt. U doet er verstandig aan om in kaart te (laten) brengen welke aansprakelijkheidsrisico’s u loopt en in hoeverre deze risico’s zijn afgedekt met een verzekering.

Datalek

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. Soms moeten zij het datalek ook melden aan de personen van wie de gegevens zijn gelekt. Het onderzoeken van een datalek en de juridische afwikkeling hiervan kan aanzienlijke kosten met zich mee brengen.

Cyber en Data Risks verzekering

Voorkomen is beter dan genezen, maar als het dan toch gebeurt is het belangrijk dat u terzijde wordt gestaan bij het herstellen van de ontstane schade. Daarom bieden wij de Cyber & Data Risks verzekering aan. Als u te maken krijgt met cybercriminaliteit kunt u rekenen op deskundige bijstand. Het incident wordt onderzocht, de eventuele beschadigde data en systemen worden hersteld en het omzetverlies wordt vergoed. Neem voor meer informatie contact op met ons, via telefoon 020 663 83 93, e-mail info@willysmits.nl.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.