logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

donderdag 22 sep 2016

Gaat de zorgpremie in 2017 omhoog?

De zorgpremie stijgt volgens de voorspelling van het ministerie van VWS in 2017 met ongeveer €3,50 per maand. De uiteindelijke premie stelt de zorgverzekeraar zelf vast. In november informeren wij u daarover. 

Gemiddelde premie

 De Rijksoverheid beslist wat er in de basisverzekering zit. Deze basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. En ieder jaar wordt de nominale rekenpremie voor de basisverzekering berekend. Het totale bedrag aan premie bestaat uit twee delen: 

1. De nominale rekenpremie

 Op Prinsjesdag stelt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de nominale rekenpremie vast. Dit bedrag is een schatting van de zorgkosten in een jaar. Deze nominale rekenpremie voor het jaar 2017 staat vast op € 1.326. Het is een vast bedrag dat voor elke verzekeraar hetzelfde is. 
 

2. De opslagpremie

 Op de nominale rekenpremie komt een opslag die iedere zorgverzekeraar zelf vaststelt. Wij noemen dit de opslagpremie. In deze opslag gaat het om kosten voor bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen van klanten. Maar ook het verwerken van declaraties. En het ontwikkelen van digitale oplossingen om declaraties in te dienen. Maar het zijn niet alleen kosten. Het gaat ook om bijvoorbeeld het financiële resultaat van de zorginkoop ten opzichte van wat VWS verwacht aan zorgkosten. Of om de opbouw of inzet van de reserves. De berekening voor 2017 is nog niet bekend. Zodra de premies voor 2017 bekend zijn, informeren wij u daarover.
 

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.