logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

woensdag 27 sep 2017

Eerste Kamer akkoord met bevriezen eigen risico zorg 2018

De Eerste Kamer heeft dinsdagavond (26 september 2017) in een spoedprocedure na een kort debat ingestemd met een wetsvoorstel van minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) om het verplicht eigen risico in de zorg voor 2018 te bevriezen op € 385 per jaar per verzekerde.
 
Het wetsvoorstel voorziet in het eenmalig buiten toepassing laten van de jaarlijkse indexering voor het bedrag van het verplicht eigen risico voor de zorgverzekering aan de ontwikkeling van zorgkosten. Het voorstel was ingegeven door de partijen van de beoogde nieuwe regeringscoalitie nadat het huidige kabinet op Prinsjesdag een trendmatige verhoging naar € 400 per jaar had aangekondigd.

Spoed

Minister Schippers had de Tweede Kamer en de Eerste Kamer om een spoedbehandeling gevraagd zodat de maatregel inderdaad effectief kan worden in 2018. Dat betekende dat beide Kamers er op dezelfde dag over zouden stemmen, hetgeen sinds 1914 - in verband met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog werden toen negen spoedwetten op dezelfde dag door beide Kamers geloodst - niet meer was voorgekomen.

Impact

De Eerste Kamer voerde dinsdagavond een plenair debat met minister Schippers. Diverse fracties in de Kamer hadden kritiek op de gevolgde procedure, mede in aanmerking genomen de naar hun mening zeer beperkte impact van de maatregel. Uiteindelijk zag de Kamer af van stemming, zodat het wetsvoorstel daarmee was aangenomen.
 
Bron: Eerste Kamer

Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.