logoSchijf
Bel 020 663 83 93

Willy Smits Assurantiën
Pensioenen Hypotheken
Aangenaam zeker

Bel 020 663 83 93

Nieuws

dinsdag 4 jul 2017

Allrisk dekking voor schermreparaties aangepast

Allrisk inboedelverzekeraars wapenen zich tegen het stijgende aantal schademeldingen van smartphones en tablets. Vaak is het verplichte eigen risico hoger dan de gemiddelde schermreparatie.

Allrisk inboedelverzekeraars hebben zich gewapend tegen het stijgende aantal schademeldingen van kwetsbare smartphones en tablets. Claims zijn aan banden gelegd met eigen risico’s, maximeringen en andere beperkende voorwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek onder een aantal grote allrisk inboedelverzekeraars.

Eerst vermeldden de voorwaarden van de allrisk-verzekeringen niets speciaals over mobiele elektronica. Inmiddels heeft het overgrote deel van de verzekeraars aanvullende voorwaarden opgenomen voor smartphones en tablets. Dit houdt in dat de verzekeraar smartphones expliciet noemt in de voorwaarden van de allrisk-verzekering, maar niet helemaal uitsluit van dekking. Er geldt bijvoorbeeld een maximumuitkering of u krijgt te maken met een (extra) eigen risico. In veel gevallen is het verplichte eigen risico hoger dan de kosten van een gemiddelde schermreparatie.

De allrisk inboedelverzekering is relatief nieuw. In de polisvoorwaarden staat alleen vermeld wat nÌet verzekerd is, in plaats van wat wèl verzekerd is. Anders gesteld: alles is gedekt, tenzij in de voorwaarden staat dat er geen dekking voor is. Ondanks het korte bestaan van de allrisk inboedelverzekering hebben de meeste verzekeraars de voorwaarden dus alweer aangescherpt.

Neem contact op voor meer informatie: telefoon 020 663 83 93, e-mail info@willysmits.nl.


Ga naar nieuwspagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Waarom Willy Smits?

  • Schade melden

    Bij schade zorgen we voor een snelle afwikkeling.

  • Offerte aanvragen

    Een compleet aanbod voor particulier en zakelijk.

  • Contact

    We staan altijd voor u klaar.